Hvad er forskellen er på en revisor og en bogholder?

Den traditionelle arbejdsopdeling mellem revisor og bogholder er typisk, at en bogholder står for den daglige og løbende bogføring, mens revisoren står for årsafslutning og indberetning.

Herudover kan visse typer af revisorer foretage erklæringer, påtegninger og revision af regnskaber, som kræver en autorisering eller statsgodkendelse.

Hvilke typer revisorer findes der?

Der er typisk 3 kategorier af revisorer.

Læs mere hos  FSR

Er eBogholderen en revisor?

Det korte svar er ja!
Da eBogholderens service også inkluderer årsafslutning og indberetning, er eBogholderen således også en revisor. eBogholderen kan ligeledes forestå erklæringer, påtegninger eller revision af regnskaber i samarbejde med vores registrerede og statsautoriserede revisorer.

Så uanset om din virksomhed har fravalgt revisionspligt eller ej, kan eBogholderen afslutte og indberette dit regnskab for dig.

Hvad er revisionspligt for selskaber?

Alle selskaber, eksempelvis ApS, IVS og A/S, har som udgangspunkt revisionspligt. Det betyder at regnskabet skal gennemgås og revideres af en revisor før indberetning til myndighederne.

Denne revisionspligt kan imidlertid fravælges for nystiftede selskaber, eller mindre selskaber som opfylder nogle mindstekrav.

Hvornår og hvordan kan man fravælge revisionspligten?

Revisionspligt kan for små virksomheder fravælges hvis virksomheden opfylder 2 ud af følgende 3 betingelser

Revisionspligten kan kun fravælges i forbindelse med årets Generalforsamling, og kun fremadrettet for det nye regnskabsår.

Fravælgelse af revisionspligt kræver at vedtægterne ændres hos Erhvervsstyrelsen via www.virk.dk, samt at der af årsrapporten fremgår at betingelserne for fravælgelse af revision er opfyldt.

Hvis jeg har fravalgt revisionspligten – kan eBogholderen eller en anden lignende bogholder/revisor så håndtere hele mit regnskab for mig

Ja, hvis du har fravalgt revisionspligten, så kan eBogholderen eller en anden bogholder lave dit regnskab for dig. Det er dog vigtigt at du finder en bogholder, der både vil kunne håndtere din løbende bogføring, men som også har god erfaring og kompetence med håndtering af årsafslutning, skatteberegning og indberetning til myndighederne, så du kommer helt i mål med dit regnskab.

Det vil normalt være regnskabsvirksomheder som kalder sig noget med “revisor” som har denne kompetence (dog er eBogholderen en undtagelse), men som sagt behøver du ikke at bruge Statsautoriserede revisorer, eller godkendte revisorer, som typisk har en væsentligt højere pris. En revisor/bogholder som eBogholderen med erfaring i Årsafslutning og indberetning vil fint kunne håndtere dit regnskab fra start til slut.

Siden 2012 har vi leveret over 14.000 regnskaber.

Hos os bliver regnskabet udført af de højest kvalificerede regnskabsmedarbejdere til en fast pris. At vi leverer en kvalitetsydelse er vores rating på Trustpilot et vidne om.